VAK sistem anak belajar blog Ibu Rose

VAK Sistem : 3 Cara Anak Atas 2 Tahun Mengambil Informasi

VAK SISTEM : 3 CARA ANAK ATAS 2 TAHUN MENGAMBIL INFORMASI 

VAK sistem anak belajar blog Ibu Rose

(foto sumber dari google.com)

Ada 3 orang Ibu yang anak mereka lebih kurang 2 tahun lebih. Mereka ingin buat test anak siapa yang paling dengar cakap.

Ibu A: “Kita nak beritahu pada anak kita, air dalam cerek ni panas. Kita tak nak dia pegang. Setuju?”

 

Tiga-tiga mereka mengangguk, Tetapi dalam diam rupanya ada seorang ibu ni sudah berdebar-debar sebab anak dia memang tak dengar cakap selama ini.

 

Ibu A

Anak dia memang  memang senang dengar cakap. Cakap sekali sahaja pun dah faham.

“Baby, panas.. panas.. jangan pegang”

Baby dia pun tak pegang sebab faham.

 

Ibu B

Anak si Ibu B ni kadang-kadang tak dengar cakap.

“Baby, ni panas. Jangan pegang”

Tetapi nampak seperti baby tu macam nak pegang tapi ibu dia cepat-cepat buat aksi menggambarkan keadaan panas.

Jadi baby pun tak pegang dan pergi ke tempat lain.

Jadi Ibu ni pun berkata, “not so bad lah anak aku boleh dengar cakap”. Senyum lega dan mungkin bangga.

 

Ibu C

Anak Ibu C memang tak makan saman, cakap lah macam mana pun dia tak dengar.

“Baby, panas. PANAS”.

Tapi anak dia datang juga menonong.

Ibu C cuba lagi dengan cakap “Baby.. panas. panas!” Sambil membuat aksi pegang dan rasa panas.

Tetapi baby dia memang tak makan saman! Anak dia tetap pegang dan rasa kepanasan dan menangis.

 

APA YANG ANDA BOLEH BELAJAR DARI CERITA INI?

Mengapa perkara ini terjadi?

Anak yang pertama faham informasi melalui audio. Jadi bila sebut panas, dia sudah faham.

Anak kedua, visual. Jadi apabila ibunya mendemonstrasikan rasa panas, dia boleh faham.

Tetapi, anak ketiga. Dengar atau lihat dia tak faham sehinggalah dia perlu pegang sendiri. Sebab dia adalah seorang kinestatik.

Tak ada cara yang lebih baik atau pandai. Ini cumalah cara kita menerima dan menyampaikan informasi ke otak.

Ibu ada terangkan panjang lebar dalam Kelas Audio Parenting Bijak Pro Ibu. Memang ada modul khas mengenai VAK sistem sahaja. Ramai ibu bapa atau pelajar tidak faham akan cara diri sendiri belajar dan akhirnya dianggap tak pandai oleh banyak pihak.

Parenting Bijak Pro Ibu Rose

✔ Audio Class PBP ini adalah Panduan Parenting Komprehensif untuk anak-anak berusia dari 0-17 tahun.

✔ Anda boleh download di komputer dan kemudian didengar melalui apa sahaja alat yang boleh menggunakan MP3. Di mana-mana sahaja dan bila-bila masa. Nak dengar masa drive pergi balik kerja redah jem pun seronok.
.
PBP Mengandungi 3 Modul Utama:

– MODUL 1 – 6 Topik Parenting Bijak:

01: Tujuan Utama Keibubapaan
02: Bagaimana Untuk Membebaskan Kehebatan Anak Anda
03: Kenali Diri Anak Anda
04: Pertumbuhan Anak 0-6 tahun
05: Pertumbuhan Anak 7-13 tahun
06: Pertumbuhan Anak 14-17 tahun

– MODUL 2 – Multiple Intelligences: Bagaimana Anak Anda Bijak?

– MODUL 3 – VAK Bijak Belajar

Kesemua modul lengkap ini Ibu susun dari penyelidikan dan pengalaman dalam bidang Parenting dan Pembangunan Manusia selama lebih 27 tahun. Anda hanya perlu dengar, hayati dan amalkan.

Suara Ibu Rose sendiri yang akan menjadi halwa telinga anda sepanjang MP3 ini. Diselang seli dengan lagu background yang menenangkan, anda pasti terhibur sambil belajar sesuatu dari nya.
.
Juga sebagai pembeli Audio Class MP3 ini, anda boleh hubungi Ibu Rose di FB Group Khas dan anda boleh bertanya sebarang pertanyaan dan permasalahan di situ.
.
Anda akan merasa seolah-olah Ibu Rose berada di depan anda, membimbing dan memimpin anda menjadi ibu bapa yang terbaik untuk anak-anak anda.

“Sampai sekarang kalau anak saya buat salah dia akan buat ‘love note’ to say sorry. Or even dia akan selitkan love note ‘Azim sayang ibu’ dalam purse saya. Dia selalu datang kat saya dan nak pegang tangan saya. Ada ketika rasa stress jugak bila dia masih tak dengar cakap. Tapi benda tu tak macam dulu.. dulu saya mudah stres dan berhari-hari stres. Tapi sekarang saya stress 5 minit je lepas tu saya ok. Sebab saya ikuti nasihat Ibu Rose” 😁

“Saya suka parenting audio tu.. situ komprehensif 😃 Saya boleh dengar ulang2 kali. Bila rasa down dengan parenting skill diri saya, saya akan dengar semula dan remind sekali lagi apa yang tak kena dengan diri saya . Senang cakap audio tu untuk saya dengar selalu supaya saya keep reminding untuk keep enjoying dunia parenting. 😃 😍 😍”– Pn Naz”

Berapa harganya Ibu?

Harga sebenar adalah RM257.

Tapi sekarang Ibu Rose ingin membantu anda yang memerlukan, Ibu Rose nak bagi hanya RM97 sahaja. Anda JIMAT RM160! Wow!Banyak jimat tu.

Berminat? Tekan je link ni   www.wasap.my/60169731080/PARENTINGBIJAKPRO

ATAU Anda boleh terus ke http://iburose.com/parentingbijakpro/

 

Comments

comments