FIRST CLASS PARENTS

“Anak Ku Kau Layak Berjaya”

Assalamualaikum/Salam Sejahtera,

Buku tulisan Ibu Rose – Family & Love Guru ini, bukan sekadar memuatkan tips, tetapi turut mengupas mengenainya dengan lebih mendalam dan dengan maksud yang lebih luas.

❤️

Menjadi seorang First Class Parents adalah ‘senjata’ ampuh supaya ibu bapa tidak kecundang sepanjang membesarkan anak-anak dalam dunia yang semakin berubah pesat, mengelirukan dan tidak keruan ini.

Ibu bapa perlu meningkatkan kemahiran diri kerana banyak kemahiran dan kaedah ‘semalam’ yang sudah lapuk dan tidak sesuai digunakan lagi, malah ia mampu merosakkan generasi hari ini.

❤️

Buku ini juga memberi gambaran besar bagaimana setiap daripada kita saling bertaut rapat dan betapa pentingnya kesan gaya parenting kita kepada dunia sekarang dan masa akan datang keseluruhannya. Jarang-jarang perkara seperti ini dibincangkan dalam mana-mana buku keibubapaan.

Sila gunakan Kod Kupon: FCPSP untuk mendapatkan harga Promosi RM45

Diantara Idea Yang Dikupas

9 Perkara yang dikupas dalam Buku First Class Parents ini

Dunia Keluarga Mu; Berjaya & Gagal adalah Hasil Parenting Mu!

Parenting Mu Membawa Perbezaan Ke Dunia Ini!

Siapa Sebenarnya Anak mu itu, Mengapa Mereka Datang Kepada kamu?

Adakah kamu membesarkan Anak Yang Berbakti atau yang Meminta-minta?

Bagaimana Mendisplinkan Anak Agar Dia Berakhlak Mulia.

Bagaimana Mendidik Anak Walaupun Anda Sibuk.

Apakah maksud First Class Parents? Siapakah mereka? Apakah kriterianya? Mengapa ibu bapa mesti menjadi seorang First Class Parents?

Mengapa budaya First Class Parents perlu disebarkan?

Apakah kesannya kepada dunia jika ia tidak dilakukan?

Siapa Ibu Rose?

Kenali Ibu Rose

Di sini kami nyatakan sedikit sebanyak mengenai Ibu Rose dan Perjuangan beliau serta projek-projek beliau.

❤️

Ibu Rose ialah Family & Love Guru yang telah berkecimpung di dalam bidang Pembangunan Modal Insan dan pendidikan melebihi 28 tahun. Pengalaman beliau yang luas mendidik ribuan peserta daripada pelbagai peringkat umur dan latar belakang, menjadikan beliau seorang penceramah dan jurulatih yang sangat berpengalaman dan bijak. Ditambah pula dengan kemahiran beliau menggunakan teknologi terkini di dalam komunikasi berkesan seperti Accelerated Learning, Subliminal Dynamic, Neuro-Linguistic programming, Sains Minda dan Sains Tenaga menjadikan program-program kendalian beliau ceria, amat berkesan, dinamik dan kaya ilmu.

Selain itu Ibu Rose banyak mengendalikan program bercorak pembentukan kecemerlangan diri bagi korporat. antara mereka ialah organisasi tersebut PERODUA, PROTON, ARB, ESSO, SHELL SIME-DARBY, PUSPAKOM, SIME SEMCORP, PETRONAS, TELEKOM BERNAS, JABATAN PEMBANGUNAN WANITA dan banyak lagi.

❤️

Setelah lama di dalam latihan korporat, Ibu Rose menyedari bahawa untuk dunia menjadi lebih baik, ibu bapa perlu mendidik anak-anak dengan bijak dan sabar. Beliau menyedari bahawa, kesan keibubapaan kepada sesaorang individu itu amat mempengaruhi diri seseorang individu itu.

❤️

Oleh itu sejak tahun 2011, Ibu Rose mengambil gelaran Ibu Rose dan seterusnya memperjuangkan Loving & Firm Parenting iaitu corak parenting yang akan membantu membentuk dan memerdekakan kehebatan di dalam diri anak-anak lalu membentuk generasi yang pengasih, berjasa dan komited kepada pembangunan positif dunia. 

❤️

Menyedari usaha ini adalah sangat besar, Ibu Rose telah menubuhkan Akademi Ibu Rose dimana beliau bukan sahaja mendidik ibu bapa tetapi mendidik pelapis yang bakal menyambung perjuangan membina dunia penuh kasih sayang melalui ‘Loving & Firm Parenting. Beliau menggunakan Science Self-Actualization dengan pendekatan Islamik.

Ibu Rose merupakan Trainer NS-NLP Bertauliah. Beliau juga seorang yang berpengalaman luas di dalam bidang ‘Pembangunan Sumber Manusia’ (Human Capital Development). Beliau bukan sahaja seorang jurulatih yang dinamik dan berdaya tinggi tetapi juga berpengalaman serta mempunyai ilmu yang luas di dalam bidang ini.

❤️

Oleh itu beliau sering muncul di ruangan temubual samada di media cetak mahupun media elektronik. Di antara mereka ialah, Berita Harian, Pa & Ma, Mingguan Wanita, dan beberapa lagi. Program-program TV dan radio, seperti Selamat pagi Malaysia, Selamat Pagi Malaysia, Hello On Two, Malaysia Hari Ini, Wanita Hari ini, Malaysia Hari Ini, ASTRO, Suri, Radio IKIM, dan beberapa lagi.

Pendekatan unik beliau serta mesej yang dikongsikan membolehkan beliau memberi impak yang besar kepada golongan korporat, ibu bapa, para pelajar dan juga pelbagai golongan yang lain, baik di dalam kursus, seminar mahupun penulisan beliau.

❤️

Penulis buku ‘A Love World’ dan ‘Aku Layak Berjaya’ ini berpegang dengan prinsip bahawa ‘Kasih adalah Pendorong Terkuat’ dan ini menjadi pendorong utama beliau mengajak setiap insan untuk mengatakan, ‘Saya Membawa Perbezaan Ke Dunia Ini’. Dengan mesej kasih yang beliau sebarkan melalui penulisan dan ceramah beliau membawa beliau ke pentas dunia. Buku A Love World penulisan beliau kini berada di pasaran dunia.

Perjuangan Ibu Rose

Ibu Rose adalah merupakan Pakar Keluarga dan Kasih Sayang. Beliau amat passionate membantu seramai ibu bapa yang boleh dalam mendidik anak-anak mereka agar menjadi insan berjasa dan penuh kasih-sayang dan tidak tersasar jalan membuang hidup menjadi sampah jalanan.

Beliau amat menyedari bahawa kesan parenting adalah sangat besar. Ia boleh membangunkan insan itu atau menjahanamkannya. Bagi beliau, Semuanya naik dan jatuh dengan parenting. Bila parenting sesaorang ibu atau bapa itu salah, anak itu boleh terhalang berkembangnya potensi dirinya atau yang lebih menakutkan anak itu membenci diri dan merosakkan dirinya.

Perjuangan Ibu Rose adalah untuk membantu ibu bapa agar sedar akan hakikat ini dan meningkatkan kemahiran mereka di dalam mendidik anak-anak. Walaupun ramai para ibu bapa zaman dahulu telah berjaya mendidik anak-anak mereka dengan baik, namun banyak ilmu parenting semalam tidak boleh digunapakai lagi kerana banyak masalah yang wujud hari ini memerlukan pendekatan baru.

❤️

Malah banyak perangkap baru yang timbul dan yang perlu dielakkan. Selain itu perubahan pemikiran generasi baru memerlukan ibu bapa meraih kemahiran baru. Banyak yang perlu diambil kira namun ramai yang masih belum celik akan perkara ini.

Maka beliau berjuang untuk membawa kesedaran ini supaya lebih ramai yang mahir dan dapat mendidik anak-anak mereka menjadi insan berjasa dan berjaya. Lantaran itu beliau aktif di Facebook Page beliau berkongsi ilmu dan untuk ramai dapat mendekati beliau. Beliau juga sering di TV membincangkan perihal parenting. Beliau juga telah mengeluakan beberapa buah buku dan produk yang memfokus kepada parenting dan pembangunan diri. Selain itu, beliau juga sering mengadakan seminar dan kursus parenting.

Testimonial Pelanggan

Apa kata pembaca-pembaca buku First Class Parent ni?

Saya baru diberi kesempatan untuk membaca buku First Class Parents semalam (Sabtu 13 Okt 2018) walaupon buku telah sampai ke tangan saya lebih kurang seminggu yang lalu. Disebabkan terlalu teruja, saya mula membaca dari page hadapan, setiap baris kata dan setiap baris ayat, tidak mahu terlepas walau sedikit pon.

❤️

Ada satu perenggan dalam chapter Pendahuluan yang sangat menusuk hati saya, membuatkan saya sangat sebak sehingga berlinang air mata. Dari situ, ia membuatkan saya tidak dapat meletakkan buku dan meneruskan bacaan saya dengan jiwa yang berkobar-kobar dan tidak sabar untuk menghadam ilmu berharga yang ada di depan mata saya. Terlalu berharga setiap bait kata dalam buku ini dan membuatkan saya membacanya tanpa ada rasa bosan.


Paragraph paling menusuk hati saya:

Saya merenung mata anak sulung saya, Sumayyah, dan saya katakan kepadanya, “Mak berjanji untuk menjadi ibu terbaik untukmu!” Seperti pada malam yang dingin sebelum ini, malam itu, air mata saya gugur berderai sekali lagi. Namun, kali ini, ia adalah air mata kesyukuran (Page 4, Chapter Pendahuluan, First Class Parents)


Ibrah:

Saya merenung setiap mata anak saya (4 orang semuanya) sambil memegang perut saya yang sedang mengandungkan anak kelima, dan menggambarkan yang saya mengucapkan kalimah yang sama. Membuatkan saya sebak dan berlinangan air mata.

❤️ Puan Nadia Mazlan

Saya tak pernah baca buku parenting menangis teresak- esak😭😢 tapi buku ni telah mengingati dan menasihati saya dengan cara penuh berhemah. Saya dapat rasakan bertapa ikhlasnya seorang penulis( ibu rose) menulis karyanya dengan penuh kasih sayang. Saya rasa seolah-olah ibu rose umpama ibu saya sendiri yang sedang berusaha menegur, menasihati dan mengingati saya dengan rasa cinta dan sayang..karya penuh sarat dengan isi yang sangat…sangat.. bermakna untuk seseorang yg bakal atau sudah bergelar ibu dan ayah..


Saya bersyukur dalam jutaan rakyat Malaysia, Allah memilih saya dengan cara mengerakkan hati saya untuk menjadi salah seorang pemilik buku ini. Salah satu nikmat!.. saya juga bersyukur ibu rose sudi berkorban masa dan tenaga menulis buku ini semata-mata untuk menyedarkan masyarakat tentang kesan parenting terhadap dunia.. saya dan ibu! Punya cita- cita yang sama.. berusaha sedaya mungkin untuk menyedarkan masyarakat..kerana satu! Kerana sayang..


Saya benar-benar mengalakkan kalian mendapatkan buku ini..pelaburan yang tak ternilai harganya..pelaburan dunia dan akhirat.

#firstclassparenting
#iburoselove

❤️ Cikgu Wanny

Alhamdulillah, Buku ini baru sahaja sampai di tangan Saya 5 min yang lalu setelah pagi td mendapat kod pengesanan daripada pos laju pagi td.🙃


Subhanallah, membaca Prakata sahaja terasa Ibu sedang menitipkan kata-kata di depan Saya. Malah Pendahuluan Ibu buat Saya mengalir air mata introspeksi diri 6 thn menjadi ibu kpd 2 anak syurga.


Kebetulan Saya baru sahaja habis pantang anak ke-2. Beza dgn anak pertama 5 thn. Antara asbab gap yg lama tu juga adalah disebabkn selalu tdetik merasakan diri ni umi yg tak pandai didik anak. Rasa serba serbi tak sempurna. Malah pernah meroyan sewaktu anak di fasa tantrumnya. Tak sanggup membayangkn apa yg pernah dibuat pada anak yg pertama tu.😥


Ya Allah, aku berazam bermula detik ini aku ingin berusaha menjadi umi 1st class buat anak2ku dlm mencari kesempurnaan agar aku mampu menjawab di hadapanMu akan amanah yg Kau berikan ini.


Terima kasih dan tahniah Ibu kerana Tak pernah lelah menyebarkan ilmu yg dapat memanfaatkn Ibu ayah ke arah loving & firm parents.💋

❤️ Dr Wan

Untuk Tempahan segera, sila Tekan Butang di bawah

Sila gunakan Kod Kupon: FCPSP untuk mendapatkan harga Promosi RM45

JAMINAN – GUARANTEE

Alhamdulillah, pujian bagiNya. Kami telah diizinkan untuk memastikan Buku First Class Parents ini berkualiti tinggi. Oleh itu untuk memastikan anda tidak risau samada berkesan ke tidak atau apa sahaja, maka kami memberi JAMINAN pulangan wang jika anda mendapati anda tidak mendapat sedikit pun manafaat, maka tulis sahaja kepada kami untuk pulangan pelaburan anda.

Semoga Allah senantiasa menjaga kita supaya senantiasa berada di jalan yang lurus.

Sila gunakan Kod Kupon: FCPSP untuk mendapatkan harga Promosi RM45

BONUS ISTIMEWA!

Keahlian dalam FB Group Istimewa
(anda akan diberi Password dalam resit pembelian).

14 Video menerangkan lagi isi buku yang akan dikongsikan di FB Group Istimewa.

Sila gunakan Kod Kupon: FCPSP untuk mendapatkan harga Promosi RM45

Ada soalan? Perlukan bantuan?

Telefon atau whatsapp kami di talian 017-6802364 (En. Anwar) sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan.