DAPATKAN EBOOK DENGAN PERCUMA

PERCUMA Muat turun ebook Ibu Rose “10 Tips Didik Anak dengan Bijak dan Sabar”

Ketahui 10 Faktor Penting yang akan menjadikan anda IbuBapa yang membina anak yang BERJAYA! (tip extra di bahagian akhir buku)

KENALI IBU ROSE

Ibu Rose adalah Family & Love Guru yang telah berkecimpung di dalam bidang Pembangunan Modal Insan dan pendidikan melebihi 27 tahun. Pengalaman beliau yang luas mendidik ribuan peserta daripada pelbagai peringkat umur dan latar belakang, menjadikan beliau seorang penceramah yang sangat berpengalaman dan bijak. Ditambah pula dengan kemahiran beliau menggunakan teknologi terkini di dalam komunikasi berkesan seperti Accelerated Learning, Subliminal Dynamic, Neuro-Linguistic programming, Sains Minda dan Sains Tenaga menjadikan program-program kendalian beliau ceria, amat berkesan, dinamik dan kaya ilmu.

Selain itu beliau banyak mengendalikan program bercorak pembentukan kecemerlangan diri bagi korporat. antara organisasi tersebut adalah, IJN, ARB, ESSO, SHELL, SIME-DARBY,PUSPAKOM,SIME SEMCORP, PETRONAS, TELEKOM, TNB, BERNAS, PERODUA, PROTON JABATAN PEMBANGUNAN WANITA dan banyak lagi.

Ibu Rose merupakan Trainer Nuero Semantic-NLP yang Bertauliah. Beliau juga seorang yang berpengalaman luas di dalam bidang ‘Pembangunan Modal Insan’ (Human Capital Development).

Beliau bukan sahaja seorang jurulatih yang dinamik dan berdaya tinggi tetapi juga berpengalaman serta mempunyai ilmu yang luas di dalam bidang ini.

Oleh itu beliau sering muncul di ruangan temubual samada di media cetak mahupun media elektronik seperti TV Al Hijrah, RTM, Radio IKIM, ASTRO, TV3,  Utusan, Harian Metro, Mingguan Wanita dan banyak lagi.

Pendekatan unik beliau serta mesej yang dikongsikan membolehkan beliau memberi impak yang besar kepada golongan korporat, ibu bapa, para pelajar dan juga pelbagai golongan yang lain baik di dalam kursus, seminar mahupun penulisan beliau. Penulis buku ‘A Love World, Raising Happy Kids’ dan ‘Aku Layak Berjaya’ ini berpegang dengan prinsip bahawa ‘Kasih adalah Pendorong Terkuat’ dan ini menjadi pendorong utama beliau mengajak setiap insan untuk mengatakan ‘Saya Membawa Perbezaan Ke Dunia Ini’.

APA KATA TOKOH

Kenali siapakah Ibu Rose

Sepanjang perkenalan kami, saya tahu beliau merupakan seorang yang senantiasa berusaha untuk meningkatkan keupayaan beliau. Saya kagum dengan semangat  beliau yang senantiasa mahu membantu sesiapa sahaja yang mahu meraih kejayaan hidup mereka.

Mentoring and coaching Ibu Rose G.S has been a privileged. It brings me joy as I guided her in understanding her ultimate mission; to help create A Love World and start by bringing Parenting to the front. “A Love World – The Time Has Come” sheds new light on how Love and Parenting intertwine.

Like Ibu Rose, I believe that Love is a powerful energy that binds our hearts and heals our souls.

ISTIMEWA DARI BLOG IBU ROSE

Adakah Anda Zalim Terhadap Anak?

Zalim juga bermaksud tidak meletakkan benda pada tempatnya. Bersabar dengan fe'el anak akan timbul, bila kita memahami bahawa manusia ini melalui fasa di dalam perkembangannya.

7 Langkah Bagaimana Memberhentikan Anak Menyusu Badan

Anak-anak kecil bila mereka menyusu terutamanya menyusu badan, ia bukan sekadar makan. Ia memberikan kepada mereka rasa dikasih...

Jangan Dipukul Anak 3 Tahun yang sedang Mengamuk

Ibu ingin berpesan sedikit, bila anak kecil anda 0-3 tahun membuat perangai...menangis kuat, melembik atau mengeraskan badan, mengamuk kerana...

Kalau Anak Tak Nak ke Tadika

Ramai yang bertanya mengenai isu anak-anak tidak mahu ke tadika kerana cikgu tersangat garang, marah-marah dan kuat menghukum fizikal dan kata-kata kasar. Ini jawapan Ibu...

Cara Betul Tanya Anak

Bila anak-anak atau sesiapa pun melakukan kesalahan, kita sering bertanya begini, “Kenapa buat macam tu, mama nak tahu, cuba beritahu mama".

Bila Anak Susah Makan Cuba Cara Ini

Adalah sangat penting untuk tidak mengkaitkan sesi makan dengan kesedihan. Ibu faham adakalanya anak akan buat perangai semasa makan. Sebaiknya elakkan diri memukul atau...

PRODUK IBU ROSE

STRONG LADIES

Program apa ini?

 • Sebuah program online HEALING & EMPOWERING khas buat para WANITA yang ingin TENANG, BAHAGIA & MASTERI DIRI

BUKU FIRST CLASS PARENTS

Apa yang anda akan dapat melalui buku ini?

 • Dunia Keluarga Mu; Berjaya & Gagal adalah Hasil Parenting Mu!
 • Parenting Mu Membawa Perbezaan Ke Dunia Ini!
 • Siapa Sebenarnya Anak mu itu, Mengapa Mereka Datang Kepada kamu?
 • Adakah kamu membesarkan Anak Yang Berbakti atau yang Meminta-minta?
 • Bagaimana Mendisplinkan Anak Agar Dia Berakhlak Mulia.
 • Bagaimana Mendidik Anak Walaupun Anda Sibuk.
 • Apakah maksud First Class Parents? Siapakah mereka? Apakah kriterianya? Mengapa ibu bapa mesti menjadi seorang First Class Parents?
 • Mengapa budaya First Class Parents perlu disebarkan?
 • Apakah kesannya kepada dunia jika ia tidak dilakukan?
Ibu Rose 6 Rahsia Didik Anak Cemerlang

EBOOK 6 RAHSIA UTAMA DIDIK ANAK CEMERLANG BERJAYA & BERJASA

Apa yang anda akan dapat melalui ebook ini?

 • Membina bukan meruntuhkan

  Rahsia kejayaan sebuah parenting itu bermula dengan keyakinan kukuh bahawa parenting adalah amat penting dan membentuk dunia. Oleh itu anda wajib memastikan parenting anda membina dan bukan meruntuhkan keyakinan diri anak-anak anda.

 • Bina anak berdaya tinggi dan cekal hati

  Anda TERPILIH menjadi ibu atau bapa kepada anak-anak anda. Ia bukan kebetulan. Untuk menzahir kehebatan mereka, anda mesti zahirkan kehebatan diri anda dulu. Fahami rahsia membentuk anak-anak yang berdaya tinggi, konfiden dan tidak mudah putus asa bermula dengan diri anda.

 • Mengelak 5 kesilapan utama

  Peka terhadap 5 kesilapan parenting yang boleh menjadikan anak-anak anda lemah jiwa dan gagal di dalam hidup. Oleh itu anda boleh MENGELAK daripada melakukan 5 kesilapan itu.

 • Berundur balik

  Rahsia kejayaan sebuah parenting itu bermula dengan keyakinan kukuh bahawa parenting adalah amat penting dan membentuk dunia. Oleh itu anda wajib memastikan parenting anda membina dan bukan meruntuhkan keyakinan diri anak-anak anda.

 • Menghukum dan mendisiplin

  Anda TERPILIH menjadi ibu atau bapa kepada anak-anak anda. Ia bukan kebetulan. Untuk menzahir kehebatan mereka, anda mesti zahirkan kehebatan diri anda dulu. Fahami rahsia membentuk anak-anak yang berdaya tinggi, konfiden dan tidak mudah putus asa bermula dengan diri anda.

 • Kuasa kasih tanpa syarat

  Peka terhadap 5 kesilapan parenting yang boleh menjadikan anak-anak anda lemah jiwa dan gagal di dalam hidup. Oleh itu anda boleh MENGELAK daripada melakukan 5 kesilapan itu.

MULTIPLE INTELLIGENCE & VAK

Pakej 2 dalam 1 yang mengandungi Multiple Intelligence & VAK (Audio Class)

 • Multiple Intelligence

  Terdapat 8 Kepintaran yang ada di dalam setiap individu mengikut kajian Professor Howard Gardner. Di dalam modul “Multiple Intelligence” ini, anda akan dapat mengenalpasti kepintaran anak-anak anda. Bila anda mengenali dan memahami ilmu ini, anda dapat membantu anak-anak anda menjadi seorang yang HEBAT dan BERJAYA, MEMBINA mereka mengikut KEKUATAN mereka.

 • VAK - Bijak Belajar

  Bila cara belajar dan mengajar tidak sama, “mismatch”, maka kedua-dua pihak yang mengajar dan belajar akan kecewa. Kini anda boleh memahami kepentingan VAK di dalam anda berkomunikasi dan juga mengajar anak-anak anda. Disamping itu juga, anda boleh meningkatkan keberkesanan kesemua kaedah pembelajaran anak anda dan membolehkan dia memahami pembelajaran yang diberikan oleh guru disekolah dengan lebih mudah dan seterusnyan membolehkan dia meraih keputusan yang TERBAIK!

PARENTING BIJAK PRO
(AUDIO CLASS)

Pakej 3 dalam 1 yang mengandungi Parenting Bijak Audio Class, Multiple Intelligence & VAK

 • Parenting Bijak Audio Class + Multiple Intelligence & VAK

  Parenting Bijak Audio Class merupakan set lengkap 6 Modul berasaskan seminar Parenting Bijak Ibu Rose. Ia merangkumi tujuan utama keibubapaan, mendalami diri anak anda, bagaimana untuk membebaskan kehebatan mereka dan perkara penting dalam pertumbuhan anak dari 0 hingga 17 tahun.
  Ilmu padat ini merupakan asas penting bagi Ibu Bapa yang ingin membesarkan anak-anak secara menyeluruh tanpa mencacatkan tumbersaran mental, emosi dan rohani mereka.

LOVE & SABAR VIDEO CLASS

10 Perkara yang bakal anda perolehi daripada Love & Sabar Video Class Mastery Programme ini

 • 4 Video 3 RAHSIA Membina Sabar
 • 6 Video MENINGKATKAN SABAR (Attain Higher Patience)
 • Ebook 17 Idea Parenting Berjaya (versi BM & BI)
 • 17 Video Untuk 17 Idea Parenting Berjaya
 • Learning Journal
 • FB Group Istimewa
 • Video Terapi Tenang & Sabar
 • Audio Terapi Tenang & Sabar
 • Ebook 10 Tips Didik Anak Bijak & Sabar